Vergoeding

Veel zorgverzekeraars vergoeden inzet mantelzorgmakelaar

Vergoeding mantelzorgmakelaar

Heb je een vergoeding voor de mantelzorgmakelaar in je aanvullende verzekering? Dan kun je mij voor een aantal uur gratis inschakelen. Soms vergoeden gemeenten of werkgevers mijn inzet. Kun je hier geen gebruik van maken? Dan geldt mijn uurtarief.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Verzekering mantelzorger

Steeds meer zorgverzekeraars hebben een vergoeding voor de mantelzorgmakelaar in de aanvullende verzekering. De hoogte hangt af van je pakket. 

Verzekering ontvanger mantelzorg

Krijgt de mantelzorger geen vergoeding voor een mantelzorgmakelaar? Misschien is er een vergoeding in de aanvullende verzekering van degene die mantelzorg krijgt. 

Vergoedingen mantelzorgmakelaar 2022

In het overzicht staan per verzekeraar de vergoedingen voor de mantelzorgmakelaar. 

Kom je er niet uit? Ik kijk graag voor je na welke vergoeding je krijgt.

Controleer de vergoeding en voorwaarden altijd bij je zorgverzekeraar.

Vergoeding door werkgever

Combineer je je werk met mantelzorgtaken? Ook je werkgever wil voorkomen dat je overbelast raakt en uitvalt. Een mantelzorgmakelaar kan je daarbij helpen. Informeer bij je werkgever naar mogelijkheden voor een vergoeding.

Vergoeding door gemeente

Gemeenten ondersteunen mantelzorgers. Enkele gemeenten doen dat door het vergoeden van de mantelzorgmakelaar vanuit de Wmo. Je vraagt dit na bij het Wmo-loket van je gemeente.

Vergoeding door zorgkantoor

Heb je een Wlz-indicatie? Dan betaalt het zorgkantoor mijn inzet als onafhankelijk cliëntondersteuner. Het is dan gratis. In de regio Zuidoost-Brabant gaat het om de volgende gemeenten: Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre.

Ben je benieuwd waarvoor je bij een cliëntondersteuner Wlz terecht kunt? Lees verder over de hulp voor cliënten (en vaak ook voor mantelzorgers). 

Particulier tarief

Zijn er voor jou geen vergoedingsmogelijkheden? Dan geldt mijn uurtarief van € 87,-. Bij een enkele reis van meer dan 20 kilometer breng ik € 0,30 per kilometer in rekening. Bedragen zijn inclusief btw.  

Vragen over vergoedingen

Nee, dat hoeft niet. Je bent mantelzorger omdat je je naaste helpt. Misschien stelt je zorgverzekeraar eisen aan het vergoeden van de mantelzorgmakelaar. Vraag dat na bij je zorgverzekeraar of neem contact met mij op.

Er zijn zorgverzekeraars met een vergoeding voor hulp van een mantelzorgmakelaar als je mantelzorg krijgt. Dat kan een optie zijn als de mantelzorger er geen vergoeding voor krijgt. Controleer hiervoor je zorgverzekering.

Ja, dat mag. Krijg je een persoonsgebonden budget voor zorg uit de Wet langdurige zorg? Dan hoef je over een deel van dat bedrag niet te verantwoorden waaraan je dat besteedt. Je bent er vrij in.

Mantelzorg is onbetaalde hulp die je geeft aan een zorgbehoevende naaste. Hiervoor krijg je niet betaald. Wel kun je vervangende mantelzorg inschakelen. Dit kan via vrijwilligers en professionals. De mantelzorger krijgt hierdoor een adempauze, tijd voor zichzelf.  Een mantelzorgmakelaar kan met je meekijken welke vervangende mantelzorg er is en wat bij jullie situatie past. 

Waarbij heb je hulp nodig?

Zorgregelhulp | Mantelzorgmakelaar in Zuidoost-Brabant

Skip to content