Cliëntondersteuning Wlz

Onafhankelijke ondersteuning voor cliënten met een Wlz-indicatie

Wat is onafhankelijke cliëntondersteuning Wlz?

Onafhankelijke cliëntondersteuning Wlz is hulp voor mensen die recht hebben op zorg uit de Wet langdurige zorg. Mensen met een Wlz-indicatie. Een cliëntondersteuner staat naast de cliënt en ondersteunt bij allerlei zaken rondom het regelen van langdurige zorg. 

Het komt ook voor dat juist de mantelzorger ondersteuning krijgt bij het regelen van zorg voor de naaste. Bijvoorbeeld bij dementie. Dan kan iemand dat zelf niet meer. 

De hulp van een cliëntondersteuner is gratis. Heb je geen Wlz-indicatie? Dan help ik je graag als mantelzorgmakelaar

Waarmee kan ik je helpen?

Clientondersteuning Paula Angles Zorgregelhulp

Wat valt onder cliëntondersteuning Wlz?

Informatie en advies over de Wlz

Je krijgt informatie over mogelijkheden voor zorg en ik beantwoord je vragen. Bijvoorbeeld over zorg thuis en zorg in een zorginstelling. Of over zorg in natura, het persoonsgebonden budget en de eigen bijdrage.

Hulp bij kiezen zorgverleners

Je krijgt hulp bij het zoeken naar zorgverleners die passen bij jouw wensen. Of het nu gaat om opname in een zorginstelling of om zorg thuis.

Hulp bij persoonlijk plan​

Het persoonlijk plan gaat over jou. Je beschrijft erin hoe je je leven wilt leiden, met welke zorg en van wie je de zorg wilt krijgen. Ik ondersteun je bij het opstellen, evalueren en bijstellen ervan.​

Hulp bij zorgplan

Verblijf je in een zorginstelling? Dan maak je samen met de zorginstelling afspraken over de zorg en zet dit in het zorgplan. Ik ondersteun je bij het opstellen, evalueren en bijstellen ervan. Ook kan ik je helpen bij het voorbereiden van het gesprek dat je erover hebt met de zorginstelling. Of bij dat gesprek aanwezig zijn.​

Bemiddeling

Voldoet de zorg niet aan je verwachting? Krijg je geen goede zorg of te weinig zorg? Of vind je dat de zorgaanbieder de met jou gemaakte afspraken in het zorgplan niet nakomt? Ik kan voor je bemiddelen.

Hulp bij herindicatie

Past je zorgvraag niet meer binnen het zorgprofiel waarvoor je een Wlz-indicatie hebt? Ik ondersteun je bij het aanvragen van een herindicatie.

Voorbeelden van cliëntondersteuning

Als cliëntondersteuner help ik mensen die recht hebben op zorg uit de Wet langdurige zorg. Cliënten en hun mantelzorgers stellen onder meer de volgende vragen:

  • Wat kan ik met een Wlz-indicatie?
  • Moet ik verhuizen naar een zorginstelling (antwoord: nee, zorg thuis kan ook. Hoe? Daarover informeer ik je graag.)
  • Kun je mij helpen bij het aanvragen van een pgb (persoonsgebonden budget)?
  • Wil je mij helpen met het invullen van formulieren?
  • Welke zorgverleners kan ik kiezen?
  • Hoeveel eigen bijdrage moet ik betalen?
  • Is het slim te kiezen voor een AOW voor alleenstaanden als mijn partner verhuist naar een zorginstelling?
  • Wil je mij helpen bij het voorbereiden van het gesprek met het zorgkantoor of een zorgverlener?
  • Waar kan ik wonen met de zorg die ik nodig heb?

Met deze en andere vragen help ik je graag!

Gratis cliëntondersteuning bij een Wlz-indicatie

Heb je een Wlz-indicatie? Dan betaalt het zorgkantoor mijn inzet als onafhankelijk cliëntondersteuner Wlz. In de regio Zuidoost-Brabant biedt het zorgkantoor onafhankelijke cliëntondersteuning Wlz aan in de volgende gemeenten:

Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre. 

 

Heb je (nog) geen Wlz-indicatie? Dan help ik je graag als mantelzorgmakelaar. Bekijk de vergoedingen voor hulp van een mantelzorgmakelaar.

Cliëntondersteuning nodig?

Zorgregelhulp | Cliëntondersteuner Wlz in Zuidoost-Brabant

Skip to content