Cliëntondersteuning Wlz

Onafhankelijke ondersteuning voor cliënten met een Wlz-indicatie

Wat is onafhankelijke cliëntondersteuning Wlz?

Onafhankelijke cliëntondersteuning Wlz is hulp voor mensen die recht hebben op zorg uit de Wet langdurige zorg. Mensen met een Wlz-indicatie. 

Als onafhankelijk cliëntondersteuner sta ik naast je en ondersteun je bij allerlei zaken rondom het regelen van langdurige zorg. Ook als mantelzorger kun je hierbij hulp krijgen. Bijvoorbeeld als degene met de Wlz-indicatie de zorg zelf niet kan organiseren. 

De hulp van een cliëntondersteuner is bovendien gratis. 

Heb je geen Wlz-indicatie? Geen zorgen. Dan help ik je graag als mantelzorgmakelaar

Waarmee kan ik je helpen?

Clientondersteuning Paula Angles Zorgregelhulp

Wat valt onder cliëntondersteuning Wlz?

Informatie en advies over de Wlz

Je krijgt informatie over mogelijkheden voor zorg en ik beantwoord je vragen. Bijvoorbeeld over zorg thuis en zorg in een zorginstelling. Of over zorg in natura, het persoonsgebonden budget en de eigen bijdrage.

Hulp bij kiezen zorgverleners

Je krijgt hulp bij het zoeken naar zorgverleners die passen bij jouw wensen. Of het nu gaat om opname in een zorginstelling of om zorg thuis.

Hulp bij persoonlijk plan​

Het persoonlijk plan gaat over jou. Je beschrijft erin hoe je je leven wilt leiden, met welke zorg en van wie je de zorg wilt krijgen. Ik ondersteun je bij het opstellen, evalueren en bijstellen ervan.​

Hulp bij zorgplan

Verblijf je in een zorginstelling? Dan maak je samen met de zorginstelling afspraken over de zorg en zet dit in het zorgplan. Ik kan je helpen bij het voorbereiden van het gesprek dat je erover hebt met de zorginstelling. Of bij dat gesprek aanwezig zijn.

Bemiddeling

Voldoet de zorg niet aan je verwachting? Krijg je geen goede zorg of te weinig zorg? Of vind je dat de zorgaanbieder de met jou gemaakte afspraken in het zorgplan niet nakomt? Ik kan voor je bemiddelen.

Hulp bij herindicatie

Past je zorgvraag niet meer binnen het zorgprofiel waarvoor je een Wlz-indicatie hebt? Ik ondersteun je bij het aanvragen van een herindicatie.

Voorbeelden van cliëntondersteuning Wlz

Als cliëntondersteuner help ik mensen die recht hebben op zorg uit de Wet langdurige zorg. Cliënten en hun mantelzorgers stellen onder meer de volgende vragen:

  • Wat kan ik met een Wlz-indicatie?
  • Kun je mij helpen bij het aanvragen van een pgb (persoonsgebonden budget)?
  • Moet ik verhuizen naar een zorginstelling (antwoord: nee, zorg thuis kan ook. Hoe? Daarover informeer ik je graag.)
  • Wil je mij helpen met het invullen van formulieren?
  • Welke zorgverleners kan ik kiezen?
  • Hoeveel eigen bijdrage moet ik betalen?
  • Is het slim te kiezen voor een AOW voor alleenstaanden als mijn partner verhuist naar een zorginstelling?
  • Wil je mij helpen bij het voorbereiden van het gesprek met het zorgkantoor of een zorgverlener?
  • Waar kan ik wonen met de zorg die ik nodig heb?

Met deze en andere vragen help ik je graag!

'Hartelijk dank voor je professionele hulp bij het pgb'

In september vorig jaar kregen we de mogelijkheid onze moeder naar een dagbesteding te laten gaan. De dagbesteding werkte vanuit pgb, voor ons helemaal nieuw. Via de contactpersoon zorg/gemeente zijn we bij Paula terecht gekomen. Ze kon ons ondersteunen bij het regelen van het pgb voor ons mam.
Zo ontzettend blij dat we vanaf het begin de hulp van Paula hebben gehad! Het is een moeilijke materie, het regelen van pgb… Daarbij kwam ook nog eens de stroevere communicatie met de zorgverlener en de emotionele kant die er toch ook is omdat het je eigen moeder aangaat. Momenteel is mam verhuisd naar klein zorg wonen, daar wordt haar zorg geregeld vanuit zorg in natura, ons “pgb-boek” is daarmee gesloten.
Paula: HARTELIJK DANK voor je professionele maar ook warme persoonlijke hulp die we hebben gehad, we hadden dit niet zonder jou gekund!

Met vriendelijke groeten,
De dochters van Riek

 

'Samenwerking was super!'

Er moest een gedeelte van de Wlz van mijn moeder omgezet worden naar PGB. En omdat ik door de bomen het bos niet meer zag en alleen al gek werd van alle termen en papierwerk, heb ik Paula ingeschakeld. Het duurde allemaal even maar dat komt omdat het hele gebeuren gewoon tijd nodig heeft.

Paula heeft mij van begin tot succesvol eind begeleid met de stapels papierwerk. Ieder radeloos appje werd meteen beantwoord. De samenwerking was super! Bedankt nogmaals!

 Juliette Broekhuisen

Geldrop

Gratis cliëntondersteuning bij een Wlz-indicatie

Heb je een Wlz-indicatie? Dan betaalt het zorgkantoor mijn inzet als onafhankelijk cliëntondersteuner Wlz. In de regio Zuidoost-Brabant biedt het zorgkantoor onafhankelijke cliëntondersteuning Wlz aan in de volgende gemeenten:

Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre. 

 

Heb je (nog) geen Wlz-indicatie? Dan help ik je graag als mantelzorgmakelaar. Bekijk de vergoedingen voor hulp van een mantelzorgmakelaar.

'Uitleg met alle geduld'

Onze moeder heeft een Wlz-indicatie gekregen om op een gesloten afdeling te gaan wonen. Maar omdat mijn ouders zo lang mogelijk samen thuis willen wonen, hebben we hulp via pgb ingekocht. Aangezien we met drie dochters zijn die alle drie in de zorg werken, is computerwerk en administratie wat onbekend terrein voor ons.

Gelukkig hebben we de hulp van Paula ingeschakeld. Ze heeft ons met alle geduld en tijd uitgelegd hoe een budgetplan werkt, hoe je een zorgovereenkomst opstelt, contact opneemt met instanties, enz. Paula kwam aan huis, reageerde via mail, telefoon en Whatsapp. Zelfs buiten haar werktijden om.

Wij zijn blij dat Paula ons zo goed geholpen heeft, wij bevelen haar zeker aan!

Daniëlle Jacobs

Bergeijk

Cliëntondersteuning Wlz nodig?

Zorgregelhulp | Cliëntondersteuner Wlz in Zuidoost-Brabant

Ga naar de inhoud